Pomešane misli (molitva)

Уобичајен

Šta će nam Sunce doneti svojim izlaskom? Kakvu sreću, kakvu tugu, nova lica, susrete? ……. Pisah, neka tema za zaborav. Prekinu me u trenu i misao nestade, odluta. Nije mi zao, neka je, verovatno je i trebala da ode. Kako bi Otac Tadej rekao, kakva smo mi mislena sila. Od misli energija, od energije dešavanja. Kada bismo mogli da kontrolišemo taj naš zahuktali mozak, nikada ne miruje. Da izbacimo sve negativno, sve strepnje. Onda bi gledali samo napred, i samo u optimizmu. Ovde naravno ne govorim o nekakvom nerazumnom optimizmu. Više kao o dobroj energiji. A dobra energija privlači dobra dešavanja. Eh, ponovo naš Otac Tadej sa svojom čuvenom rečenicom: „Kakve su ti misli takav ti je zivot“.

Pak, i u onom trenu kada smo se mi umirili, kada smo uspeli da sredimo svoje misli, da se usmerimo na dobrom putu, šta je sa ljudima oko nas? Kako se oni osećaju? Da li im možemo pomoći? (Sv. Serafim Sarovski: „ Smiri se i oko tebe će se spasti hiljade…“).

Svaki čovek mora da sazri na svoj način. Da ide svojim putem. Da shvati. Da prihvati. Da naša vera Pravoslavna ima odgovore na sva pitanja. Da je Bog uvek sa nama premda ga ne vidimo. Da svaka pročitana duhovna knjiga nosi u sebi bezbroj neprocenjivih pouka i usmerava naš put……… Da je svaki problem tu da nas podseti – pomoli se, molitva je razgovor sa Bogom.

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s