Србија данас, део први

Уобичајен

Прво, не бих да делујем негативно. Критикујем кад приметим да нешто не ваља у циљу поправљања истог. 

Обратите пажњу на правопис, поготову ако покушавате да пишете песме или прозу на фејсбуку чувеном. Људи не читају само шта сте то рекли, већ и начин на који говорите или пишете. Може то бити једна предивна мисао, али са ја би(х) и немогу или не ћу губи сваку драж.

Елем оно о чему сам хтела писати јесу услови у којима држава „држи“ народ. Личи мало на некакав тор за животиње кад тако кажем, али реалност је таква каква је.

Регионални пут којим пролазим сваки дан је уништен, толико да се више и не да закрпити. Постоји стварна опасност од угрожавања људи и имовине, како то Закон каже, али ко мари.

Пошиљку коју сам требала примити преко Постекспреса нису ми доставили, натераше ме да идем у пошту. Занимљива је порука коју сам добила на мобилни при подизању исте, а то је да ме обавештавају да имам пакет који треба подићи, јер је достављање покушано безуспешно на кућној адреси. Чиста лаж. Државна фирма. Објашњење које сам добила је следеће -Свашта, па наравно да ће на пошиљци писати „данас за сутра“, неће ваљда писати „данас за прекосутра“. Кажем државна фирма. И ова. И она која одржава путеве. Има тога још много за причу…… Али, највише ме погодило нешто треће. При покушају слања пакета на Косово, од једне курирске службе сам добила одговор да то не раде, да носе само у неке делове и то под пратњом. Дакле нема нормалне размене добара, писама итд. Жао ми људи тамо. Наручили нешто из своје државе, у овом случају обичан безвезни телефон и не могу га добити. Нешто големо не ваља, али знамо ми то одавно. Само чекамо признање. Поента свега јесте апел да нас третирају као људе. Да Заштитник грађана ради свој посао. Да престану више третирати народ као овце. Како један блогер давно рече… Оне за шишање. На Фарми. На концу конца треба размислити о оној Светоотачкој која каже да што ти је већа власт дата, више ћеш и одговарати. Само, у тој игри игра и савест и свест. А цртани филм са оном чувеном „неправда па то ти је“ је давно престао да се емитује.

Пс

Није све у новцу, има нешто и у моралу.

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s